Izbira materiala

V našem podjetju vam lahko ponudimo širok nabor visoko kakovostnih materialov, s katerimi poskrbimo za obstojnost in vizualno podobo vaših samolepilnih etiket na roli. V osnovi razlikujemo materiale na papirne in sintetične materiali.

Med papirne materiale spadajo premazni in nepremazni, metalizirani, termo občutljiv samolepilni papir. Med vsemi temi papirnimi materiali vam lahko ponudimo tudi različne specifikacije lepil, ki poskrbijo za obstojnost samolepilne etikete pri različnih vremenskih in temperaturnih spremembah.

Sintetični materiali se uporabljajo predvsem v kemični in kozmetični industriji, kjer je etiketa lahko izpostavljena raznim tekočinam in zaradi sintetične osnove, material ne absorbira raznih tekočin. PP – polipropilen material je v primerjavi z PE – polietilenu manj sintetičen in raztegljiv. Uporabljamo ga predvsem pri lepljenju samolepilnih etiket na plastično embalažo medtem ko PE – polietilen uporabljamo pri embalažah kjer lahko pride do krčenja ali spreminjanja oblike embalaže. Poleg navadnega belega PP in PE, vam lahko ponudimo tudi metaliziran PP in PE kjer pridobimo metalni učinek na samolepilni etiketi.

 
 

Pomembno vlogo pri samolepilnih materialih ima tudi lepilo. Poznamo več vrst lepil, s katerimi poskrbimo za obstojnost etikete pri spremembah temperatur ali vremenskih pogojev. Tako poznamo lepila, ki so permanentna, ekstra permanentna, pralna, lahko odstranljiva ali prekrivna.

Materiali:

  • Širok nabor visoko kakovostnih samolepilnih materialov z raznimi certifikati o uporabnosti
  • Papirni ali sintetično materiali
  • Papirni materiali: premazni, nepremazni, metalizirani, termo občutljivi
  • Sintetični materiali: PP, PE
  • Širok nabor različnih tipov lepil na papirnih in sintetičnih materialih